En dan ben je plots 48 jaar jong. Altijd wel wat overgewicht gehad doch de laatste jaren elke keer weer een paar kilootjes erbij. Maar als vent van 2 meter lang en 1 meter breed valt het gewicht altijd wel mee. Denk je dan!! Af en toe last van ontstekingen in gewrichten, maar zonder aanwijsbare oorzaken.

Personal training bij EPTC 
Om toch wat aan het gewicht te doen heb ik in de laatste jaren een aantal sportscholen geprobeerd maar iedere keer moest ik afhaken i.v.m. blessures. Toch altijd weer te hard en ongecontroleerd trainen bleek altijd achteraf te zwaar en te beschadigend te zijn.
Omdat de sportscholen in mijn geval te algemeen trainen heb ik Erik, van Edelenbosch Personal Training en Coaching, gevraagd om mij te helpen in het afvallen en het trainen om fitter te worden. Ik wilde zeker iemand die mij kent omdat ik altijd in de valkuil trapt om te hard en te snel te gaan. Of met blessures af te haken en soms ook de bekende motivatie problemen. Erik helpt mij dan ook om af en toe af te remmen  in de zwaarte van de trainingen.  Uiteraard gaan we wel diep en hard aan de gang, maar altijd gecontroleerd.

Kennis en kunde
Erik ken ik al behoorlijk wat jaren door onze gezamenlijke hobby, motorrijden. Tevens is zijn gedegen kennis als sportfysiotherapeut mij bekend. Erik en ik zijn nu ruim een half jaar bezig, en mijn lichaam reageert hier erg goed op. Een aantal malen heb ik geroepen dat het te zwaar en te veel is. Hierop heeft Erik de training lichtelijk aangepast op de huidige situatie. Ik kan de oefeningen dan wel afmaken, maar in een lichtere vorm.
Vandaag nog. Geprobeerd de training af te zeggen i.v.m. een zware ontsteking in mijn knie. Erik gaf aan dat dit geen belemmering hoeft te zijn in de training daar we dan alleen borst en arm oefeningen gaan doen.

Mentale training
Tevens helpt Erik niet alleen om fysiek beter te worden. Ook door gesprekken over mij en de algemene dagelijkse beslommeringen wordt ik ook geholpen op het emotionele vlak. Dat blijkt toch meer met elkaar te maken te hebben dan dat ik altijd had aangenomen.

Ik mag er zijn
Uiteindelijk is Erik wel mijn inspirator om toch te trainen en me daarna erg lekker te voelen.  Ik ben erg blij met Erik als begeleider in het proces waar ik zelf voor gekozen heb. Samen zijn we tot ons hoofdmotto gekomen. “Ik moet niets maar ik wil wel graag”

Wil je ook kennismaken met Physical Empowerment?
Check hier de trajecten die je leven kunnen veranderen.

Of neem contact op via 0612535743.
Direct een email versturen is de snelste weg.
Of vul het contactformulier in.

Volg ons op Facebook.