Het coronavirus doet zijn intrede
Net als heel Nederland werd ik ruim 1,5 jaar geleden overvallen door de komst van het Coronavirus en de daarbij behorende maatregelen. Thuis werken met de kinderen aan de keukentafel werd het nieuwe normaal. Door dit thuiswerken had ik geen 2,5 uur reistijd per dag meer. Dat zorgde helaas niet voor rust. Dit bracht juist langere dagen, gevuld met fantastische videocalls. Op een gegeven moment werd het allemaal een beetje teveel. Beslissingen nemen in combinatie met de drukte thuis zorgde voor een onbalans. Werk en privé waren niet meer gescheiden. Ze waren enorm in elkaar overgelopen en de balans verschoof naar werk. Irritaties in huis als resultaat.

Het Physical Empowerment traject
Via Linkedin kwam ik Erik Edelenbosch van EPTC tegen. Zijn verhaal sprak mij gelijk aan. Ik weet niet meer de exacte tekst, maar dacht wel gelijk: dat is de situatie waarin ik zit. Ik belde Erik en nadat we een uur bijgepraat hadden was ik overtuigd dat de EPTC-aanpak mij ging helpen.
Stapje voor stapje
Ik heb in eerste instantie gekozen voor een halfjaartraject, waarin een balans werd gemaakt tussen sporten en praten en daar een combinatie van. Ik kan je vertellen dat het best lastig is om te praten als je totaal geen conditie meer hebt en je bekaf na de training bent. Praten was meer stilstaan bij wie je bent, waarom doe je dingen en vooral loslaten. Eigenlijk heel simpel… als iemand je het een keer verteld. Door over de situatie te praten op een ongedwongen manier kwam ik alweer meer in balans. De korte londjes werden langzaam weer langer.
Ik koos voor mijzelf
Het was een welkome afwisseling in de, met werkafspraken, gevulde dagen. Elke week een uur vrijmaken om te sporten. Dat kan iedereen, maar als je iets plant voor jezelf, hoe vaak gaat dat echt door? Of verplaats je het. Dat was met Erik niet echt mogelijk. Twintig minuten van tevoren een berichtje dat hij onderweg was. Dat moet je wel. Ook één van de voordelen van EPTC: ik kon thuis tussen de afspraken door een uur sporten. De manier waarop Erik het gesprek is aangegaan en langzaam tot de kern is gekomen heb ik als erg prettige ervaren. Het heeft mij fantastisch geholpen. Zo goed, dat ik een tweede half jaar erbij heb genomen. Deze 6 maanden werd er keihard getraind. Weinig praten, maar werken aan conditie en algemene fitheid.
Een aanrader
Ik kan het iedereen aanraden. Trainen met eptc is op een ongedwongen manier even anders bezig te zijn. Erik is goed voorbereid, elke week weer en is heel flexibel als jij dat een keer niet bent.
Erik heeft wel eens aangegeven dat mensen hem liever zien gaan dan komen. Volmondig zeg ik dan “Ja!”. En wat voel je jezelf supergoed als hij weg is. Je hebt dan enorm hard getraind en dat is het een fantastisch gevoel.

 

review michael

Wil je ook kennismaken met Physical Empowerment?
Check hier de trajecten die je leven kunnen veranderen.

Of neem contact op via 0612535743.
Direct een email versturen is de snelste weg.
Of vul het contactformulier in.

Volg ons op Facebook.