Deze maand een blik in de EPTC keuken.

Hoe train ik, waar haal ik mijn kennis vandaan en welke vormen van coaching gebruik ik in de Physical Empowerment trajecten.
Deze nieuwsbrief gaat over een van de vormen van coaching die ik gebruik, namelijk over ACT.

Acceptance and Commitment Therapy is een therapievorm die inzicht geeft hoe onze hersenen werken bij pijn. Het geeft handvatten hoe we adequaat met pijn om kunnen gaan. Het maakt niet veel uit of dit fysieke of mentale pijn is.

In veel gevallen gaat pijn vanzelf over. In sommige gevallen is dit niet zo makkelijk en kan er een gevecht tegen de pijn ontstaan. Zeker in het geval dat pijn, of stress, al langer deel uitmaakt van je leven, kan het lijden juist versterkt worden door er tegen te vechten.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) leert je om je ongemak beter te accepteren zodat je meer vrijheid en ruimte krijgt om te doen wat je in je leven echt waardevol vindt. Leef je meer met de gedachten in het verleden of richt je jouw blik op een zorgelijke toekomst in plaats van in het nu te leven? De ACT methode wijst je op een geheel andere manier de weg naar een meer waardevol leven ondanks de pijn en stress die je hebt.

Binnen EPTC zal ik ACT inzetten om meer ruimte te creëren in bestaande beperkende overtuigingen.  Dus ook mijn cliënten hoeven niet meer te vechten tegen de monsters van angst, teleurstelling, boosheid of afkeuring 🙂

Voor mij is dit een duidelijk uiting van Physical Empowerment :“Het vermogen om effectief te handelen in overeenstemming met persoonlijke waarden en doelen, ook al zijn er potentieel verstorende gedachten of gevoelens aanwezig.”

Mocht je hier vragen over hebben, kun je altijd contact opnemen via email of facebook.

Hou het gezond, geniet van samen en zorg voor elkaar.

Wil je de volgende verwonderbron meteen in je mailbox schrijf je in via deze link.

Volg je mij al via Linkedin?

Wil je ook kennismaken met Physical Empowerment?
Check hier de trajecten die je leven kunnen veranderen.

Of neem contact op via 0612535743.
Direct een email versturen is de snelste weg.

Of vul het contactformulier in.

Volg ons op Facebook.