“Ik had nooit, maar dan ook echt nooit verwacht dat ik zover zou komen als ik nu ben. Ik heb enorm veel bereikt in een jaar met een aantal voor mij hele belangrijke hoogtepunten. Er is veel meer uitgekomen dan ik ooit had kunnen bedenken.”

• Hoe ben je terechtgekomen bij EPTC?

Ik heb EPTC gevonden toen ik online op zoek was naar hulp. Ik liep tegen mijn eigen grenzen aan, had lichamelijk gezien steeds vaker en meer last van blessures en pijntjes en was mentaal gezien op zoek naar mezelf na een jarenlang fertiliteitstraject en daarna de intensieve tropenjaren. Ik wilde weer beginnen met sporten, maar wist niet hoe, was bang mezelf nog verder te blesseren en had geen idee meer hoe ik mezelf uit de negatieve spiraal kon halen. Ik zocht een personal trainer mét ervaring in de fysiotherapie én die een stuk mentale coaching kon geven. Een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Ik was dan ook best wel verbaasd dat ik dit online zocht én vond bij EPTC en dan óók nog in mijn eigen woonplaats. Het voelde als ‘meant to be’ en dus zocht ik contact. De intake was een wandeling. Ik nam vooraf paracetamol, om de pijn in mijn voet die ik toen had, te onderdrukken. Ik was zenuwachtig, maar het voelde goed en toen zijn we begonnen!

• Met welk doel, intentie ben je in contact getreden met EPTC?

Toen ik begon had ik geen idee of ik, met de pijn die ik toen had, ooit nog normaal zou kunnen bewegen, laat staan sporten. Ik had ruim 4 jaar helemaal niet meer getraind en kon eigenlijk nog geen half uur wandelen zonder pijn in mn voet of fietsen zonder pijn in mn stuitje. Ik was elke avond bekaf en ging zeer regelmatig tegelijk met mn zoon van 5 naar bed om half 8. Ik wilde van die pijn af, weer in beweging komen, sterker worden, meer energie hebben, blijer zijn en ook: de secundaire kinderwens emotioneel gezien helemaal los kunnen laten. Ik had nooit, maar dan ook echt nooit verwacht dat ik zover zou komen als ik nu ben. Ik heb enorm veel bereikt in een jaar met een aantal voor mij hele belangrijke hoogtepunten:

  1. Eigenlijk al helemaal in het begin hebben we het een paar keer gehad over mijn secundaire kinderwens. Voor mij was rationeel gezien een twee kindje totaal niet wenselijk, maar emotioneel voelde ik daar nog van alles bij (bijvoorbeeld: jaloezie bij zwangerschapsaankondigingen). Ik had al lange tijd niet hierover gesproken, omdat de kinderwens al een afgesloten hoofdstuk was thuis, maar door daar weer open over te kunnen praten en het gevoel even toe te laten en te accepteren, is dat eigenlijk direct lichter geworden. Inmiddels is de emotie er niet meer zoals die was. Ik kan nu zeggen dat die secundaire kinderwens zowel rationeel als emotioneel écht een afgesloten hoofdstuk is en ik ben blij met de rust die me dat geeft. 
  2. Ik heb meerdere hardloopwedstrijden gelopen met afstand 10 kilometer.
  3. Ik kan mijn zoon van 20 kilo boven mijn hoofd tillen en op mijn schouders zetten (en hem op z’n kop de trap optillen, tot grote hilariteit van het mannetje).
  4. Ik kan opdrukken.
  5. Ik ben afgevallen en zit veel strakker in mijn vel, ik zie er gezonder uit, mijn huid is beter, als ik in de spiegel kijk, heb ik een goed gevoel over mezelf.
  6. Ik kan moeiteloos een eind wandelen of fietsen zonder pijn en ben niet meteen buiten adem als ik een trap op loop.
  7. Ik voel me sterk en zelfverzekerd genoeg om na een jaar een totaal nieuwe sport te proberen (crossfit) en kan daar ook nog eens zonder al te veel moeite instromen tussen allemaal mensen die (ook) heel sterk zijn. 
  8. Ik heb veel meer energie en ben ‘s avonds niet helemaal gesloopt, heb dus meer aan mijn avonden.

• Wat verwachtte je van het coachingstraject van EPTC?

Ik had op zich wel verwacht wat sterker te worden, maar ik had niet verwacht van de pijntjes af te komen, laat staan alles te kunnen wat ik hierboven heb beschreven. Het trainen heeft me zó veel gebracht en ik had nooit zover kunnen komen zonder de begeleiding van EPTC. Het was écht niet makkelijk, ik herinner me nog dat ik de eerste paar trainingen (vooral de weekendtrainingen thuis) elke keer heb gejankt van frustratie, omdat ik het zó zwaar vond. Simpele lunges en crunches braken me op. Maar, ik heb geleerd om te accepteren als het een keer niet goed gaat. Dat als het zwaar is, je niet moet denken aan hoe zwaar het is, maar aan het grotere doel wat je hebt. En dat ik goed genoeg ben. 

• Is deze verwachting uitgekomen?

Er is veel meer uitgekomen dan ik ooit had kunnen bedenken.

• Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Heel fijn. Waar nodig een schop onder de reet, maar ook altijd ruimte voor emotie. Erik kan goed inschatten wat er op welk moment nodig is. Het is goed om uitgedaagd te worden om na te denken over doelen; op sportgebied, maar ook voor het leven zelf. Wat dat laatste betreft heb ik voor mezelf nog stappen te maken, maar ik voel vertrouwen dat me dat wel gaat lukken. Ik denk eigenlijk nooit meer dat iets me niet gaat lukken (ondanks dat ik tijdens de training nog weleens “ik kan dit niet” roep). 

• Zou je EPTC bij vrienden aanbevelen? waarom wel, of waarom niet?

Ja, natuurlijk! Om alles wat ik hierboven heb beschreven, dat gun ik ook andere mensen die met zichzelf in de knoop zit. 

Je hebt me zó veel gebracht, zonder jou was ik nooit zo ver gekomen. Vanuit de grond van mijn hart: dank je wel! 🙏🏼

Voel je ook dat het in je zit, maar heb je geen idee hoe je daar vorm aan kunt geven?

Je bent van harte welkom om een call in te plannen en dan bespreken we wat mogelijk is.

📆De snelste weg naar jouw groei

Ik zie je snel buiten

Erik

project Red Fox