FAQ

EPTC is de afkorting van Edelenbosch Personal Training en Coaching. Op deze pagina kan je de FAQ’s lezen.

Wie zit er achter EPTC?

Voluit Edelenbosch Personal Training en Coaching. Als sportfysiotherapeut is Erik Edelenbosch al jaren aan het training geven en coachend aan het werk. Sinds 2019 is EPTC zijn geesteskind geboren. Een coachbedrijf waar je fysiek en mentaal wordt getraind. 

Wordt er in de trainingen rekening gehouden met blessures?

Ja! De kracht van EPTC is de combinatie van sportfysiotherapie, persoonlijke ontwikkeling en (revalidatie)training. Er kan zelfs met een blessure gestart worden of doorgegaan worden als er tijdens het traject een blessure gaat ontstaan (door externe factoren). De training wordt hierop aangepast.

Hoe vaak moet ik sporten voor resultaat?

De officiële richtlijnen is 2x per week weerstandstraining, 150 minuten per week cardio en regelmatig flexibiliteit-oefeningen. Maar ben je geen sporter en start je met één keer in de week een uur training, heb je al 100% winst. Mentaal ben je meteen flink aan de slag. Dus resultaat? Na de eerste training al!

Hoe gaat EPTC om met Corona?

EPTC werkt volgens de RIVM richtlijnen. Omdat alle trainingen buiten worden gegeven, kunnen we een veilige omgeving creëren. 
hilversum coaching triathlon buitenlucht
eagle lodge

Je schrijft vaak over The Eagle Lodge in het Horsterwold. Kun je daar meer over vertellen?

Ontdek je kracht en eigen wijsheid!  

De zweethutceremonies van EagleLodges zijn geïnspireerd op eeuwenoude tradities van natuurvolkeren over de hele wereld. Op een paar van de mooiste plekken in de Nederlandse natuur reken je af met je angsten, stress of eenzaamheid. Je ontdekt opnieuw je innerlijke kracht, liefde en verbinding met de wereld om je heen. Je hoeft er niks voor te kunnen. Onze ervaren watergieters begeleiden je in een klein groepje stap voor stap door de ceremonie heen, zodat je maximaal kunt genieten en je kunt onderdompelen in de mystieke ervaring van de hut.

Boek jouw innerlijke reis vandaag nog via The Eagle Lodge en ontvang 10% korting met de code: ELOGDE-EPTC

Moet ik in topconditie zijn om te beginnen?

Nee, zeker niet. Je kan met elk niveau meedoen. Beginner, gevorderd, het maakt niet uit. Voordat je start bij EPTC is er altijd een intake-gesprek. Hierbij wordt er gevraagd naar je ervaring met sporten. De training wordt hierop aangepast. Zelfs als je geen sportachtergrond hebt, ben je van harte welkom. Leren bewegen en groeien in je fysieke gesteldheid breng ik je graag bij. 

Zijn de trainingen altijd buiten?

Ja! De buitenlucht biedt veel gezondheidsvoordelen. Door te sporten in de buitenlucht kun je maximaal genieten van deze voordelen.

En als het weer extreem is?

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Iedereen overleeft een buitje of een beetje wind. Maar als het heel slecht weer is, met regen en of harde wind, dan zoeken we een overkapping op. Bij extreme hitte of code rood: onweer, wordt de les afgezegd.

Wat is het EPTC traject?

Dat is een programma gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen, je conditie, de kracht in je lichaam en je mentale gestel. Er is een jaar traject, een half jaar en een tien weken traject. Ook een tienweeks online versie behoort nu tot de mogelijkheden. lees hier meer over de verschillen van de trajecten. 

Welke kwaliteit levert EPTC?

EPTC staat garant voor kwaliteit. Als sportfysiotherapeut is Erik aangesloten bij de NOC/NSF. EPTC is gebouwd op meer dan 25 jaar ervaring in revalidatie-training en coaching. Tevens schuilt er ruim twaalf jaar militaire ervaring met meerdere uitzendingen achter EPTC. Sinds 2019 is er meer nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling en mentale groei.

Op welke locatie zit EPTC?

De vaste buitenlocatie is in Zeewolde. Tevens geeft EPTC trainingen in Hilversum (Anna’s hoeve) en in het Amsterdamse bos. Training aan huis of op locatie behoort tot de mogelijkheden. Vraag hier voor meer info.

Als ik het na een aantal keer echt niet meer zie zitten, wat dan?

Geld terug! Mocht je binnen vier keer het gevoel krijgen dat dit jaartraject echt niet bij je past krijg je jouw investering terug. Zonder kleine lettertjes!