Over Erik

Met effectieve trainingen weet Erik jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.
Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin.

Ik ben Erik Edelenbosch, 46 jaar en vol van energie. Ik ben sportief, stimulerend, motiverend, confronterend en zorgzaam. Ik ben gediplomeerd sportfysiotherapeut (NOC*NSF) Personal Trainer en coach. De liefde voor fysieke actie zat er al vroeg in. Vanaf mijn 6de ging ik wekelijks naar het zwembad. Eerst baantjes zwemmen, daarna al snel selectiewedstrijden, en tenslotte een vervolg bij waterpolo. Ik hou van buitensporten zoals triathlon, windsurfen, atb en survivalruns. Overdekt ben ik wekelijks te vinden in de crossfit box.
Als militair fysiotherapeut kwam ik in contact met de survivalsport. Samen met een collega nam ik deel aan het nationale circuit van de Survival Bond.
Sinds ik het jaarprogramma van 365 dagensuccesvol volg, heb ik veel handvatten gekregen om op het gebied van werk, relaties, financiën en gezondheid te kunnen groeien. Op weg naar de mooiste versie van mijzelf! Mijn ervaringen deel ik graag en dat is te merken aan mijn manier van coaching.

Weerbaar

Toen ik in Zeewolde neerstreek had ik mijn opleiding fysiotherapie afgerond. De opleiding sportfysiotherapie was een logisch vervolg. Ik weet uit eigen ervaring wat sporten betekent. En dat je zo snel mogelijk weer voluit wilt kunnen sporten na een blessure.

Tijdens mijn opleiding bij het Korps Commando Troepen (KCT) heb ik mogen ervaren wat kameraadschap, weerbaarheid, moed, beleid, trouw, eer en trots betekent. Daar heb ik geleerd dat je alleen sneller gaat, maar dat je samen verder komt. De kracht van de groep neem ik mee in mijn trainingen, dat doen we ook samen. Trouw betekent voor mij niet alleen trouw aan mijn omgeving, maar ook aan jezelf. Kan ik elke dag in de spiegel kijken en vol overtuiging zeggen dat ik het juiste heb gedaan? En als dat dat eens niet zo is, wat heb ik hier uit te leren?

Opgeven geen optie
In de 12,5 jaar dat ik binnen de Koninklijke Landmacht werkte, was mijn instelling dat opgeven geen optie is. De militair moet snel inzetbaar zijn, binnen de grenzen van de natuurlijke hersteltijden. Dat vraag een can do instelling voor een maximaal resultaat.

Mentale component
Tijdens uitzendingen naar Bosnië (2x) en Afghanistan heb ik geleerd hoe belangrijk de mentale component is naast de fysieke aanpak. Inzicht in de problemen en wensen van de cliënt is essentieel voor een goede begeleiding. Dit is een leidraad geweest in mijn hele professionele loopbaan.

 • Vol van energie
 • Sportief
 • Motiverend
 • Op weg naar de mooiste versie van jouzelf

Investeer in jezelf en begin nu

Als militair fysiotherapeut deed ik een gedegen kennis op van de belasting en belastbaarheid van het menselijk lichaam in verschillende fysieke en mentale omstandigheden. Tevens heb ik meer dan 7 jaar klinische ervaring in onder andere het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en het Flevo Ziekenhuis in Almere.

Tijdens mijn werk op de verschillende afdelingen van de ziekenhuizen heb ik ervaren dat er voor elke cliënt mogelijkheden zijn. Dat is dan ook mijn uitgangspunt bij elk coachingstraject. Met effectieve trainingen weet ik je kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.

De enige grens zit in je hoofd. Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin. Dan heb je de moeilijkste stap genomen.

Don’t stress, just stretch!

Elk traject is in een aantal fases opgebouwd. Elke fase heeft een ander accent. We bouwen op deze manier samen aan een gedegen ondergrond waarop je verder kunt groeien. In alle fases wisselen mentale en fysieke oefeningen elkaar af.

Mocht er onverhoopt een blessure opduiken, zal ik mijn kennis als sportfysiotherapeut aanwenden om snel weer door te kunnen.

gratis intake

gratis handdoek en springtouw

Je bent vol energie
Je voelt je vitaal
Uitdagende trainingen
Je lijf wordt sterker

Physical Empowerment

 • Je bent vol energie
 • Je lijf wordt sterker
 • Je voelt je vitaal
 • Het is een onvergetelijke ervaring
 • Je krijgt een positieve levensinsteek
 • Elke week een fysieke en mentale training
 • Opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat
 • Korting op de vitaliteitsweek
 • Digitale ondersteuning

CONTACT

Telefonisch en via WhatsApp ben ik bereikbaar op 0612535743