Over Erik

Met effectieve trainingen weet Erik jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.
Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin.

Ik ben Erik Edelenbosch, bijna 50 jaar en nog steeds vol energie. Ik ben sportief, stimulerend, motiverend, soms confronterend en altijd zorgzaam. Ik ben gediplomeerd sportfysiotherapeut (NOC*NSF) Personal Trainer en coach. 

Water heeft een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Dat begon natuurlijk op vakanties in open water zwemmen, later baantjes zwemmen in het zwembad en al snel kwam waterpolo op mijn pad. Omdat er nog energie over was kwam er een surfplank. Heerlijk uitwaaien en helemaal zen worden op het water.  De liefde voor buitensporten werd in mijn jeugd alleen maar groter. Ik was veel buiten aan het sporten. Op de atb of rennend door het veld.  Tijdens mijn studie kwam de triathlon erbij.

Als militair fysiotherapeut kwam ik in contact met de survivalsport. Samen met een collega nam ik deel aan het nationale circuit van de Survival Bond.
Sinds ik het jaarprogramma van 365 dagensuccesvol volg, heb ik veel handvatten gekregen om op het gebied van werk, relaties, financiën en gezondheid te kunnen groeien. Op weg naar de mooiste versie van mijzelf! Mijn ervaringen deel ik graag en dat is te merken aan mijn manier van coaching.

Weerbaar

Toen ik in 2001 in Zeewolde neerstreek had ik mijn opleiding fysiotherapie afgerond.

Maar dat diploma mocht nog even in de kast blijven liggen. Ik besloot bij het Korps Commando Troepen (KCT) te solliciteren. Groene pak aan, rugzak op en gaan. Als “spijkerbroek” mag je dan eerst de Algemene Militaire Opleiding volgen. Vervolgens ga je de Elementaire Commando Opleiding (ECO) in. Na vier weken ben ik gestopt. Achteraf gezien had ik gewoon een trap onder mijn kont nodig om door te gaan. 

Het stoppen met de opleiding betekende het begin van een mooie 12,5 jarige loopbaan als militair fysiotherapeut. In de ECO heb ik al mogen ruiken aan wat kameraadschap, weerbaarheid, moed, beleid, trouw, eer en trots betekent. In de jaren erna, als Officier Specialist Geneeskundig, werd pas echt duidelijk hoe belangrijk deze kernwaarden waren.  

Na mijn eerste uitzending naar Bosnië begon ik aan de Sportfysiotherapie opleiding. Een logisch vervolg. Het werk van een militair is bijna topsport. Ik wilde kennis vergaren over hoe je het lichaam het beste inzetbaar kan krijgen, hoe je dat in stand kunt houden en in voorkomend geval, hoe je na een blessure zo snel mogelijk weer inzetbaar kunt worden. Hoe kunnen we binnen gestelde tijden voor een optimaal herstel zorgen?  

Opgeven geen optie

Opgeven geen optie, aanpassen mag 

In de 12,5 jaar dat ik binnen de Koninklijke Landmacht werkte als militair fysiotherapeut, werd mijn can do instelling steeds groter. De militair wil snel inzetbaar zijn, binnen de grenzen van de natuurlijke hersteltijden. Dat vraag om een open blik. om naar mogelijkheden te kijken, in plaats van in beperkingen te kijken. Altijd zoeken naar de beste manier om door te kunnen gaan. 

Mentale component

Tijdens uitzendingen naar Bosnië (2x) en Afghanistan heb ik geleerd hoe belangrijk de mentale component is naast de fysieke aanpak. Natuurlijk zit je er wel eens doorheen. Dan is het belangrijk dat je terug kunt vallen. Een arm om je heen, of een luisterend oor is dan van grote waarde. Inzicht in de problemen en wensen van de cliënt is essentieel voor een goede begeleiding. Dit is een leidraad geweest in mijn hele professionele loopbaan. Dit heb ik verder gespecialiseerd door het volgen van verschillende coach-opleidingen in de afgelopen jaren.

Het lichaam als geheel.

Bij het benaderen van klachten binnen de fysiopraktijk, maar meer nog binnen EPTC, zie ik lichaam (ik beweeg) en geest (ik bedenk) als een samenwerkingsverband waar de cognitie (ik voel) ook bij hoort. Het ene deel is niet belangrijker als het andere. Tijdens de trainingen krijgen alle drie de systemen evenveel aandacht. Resultaat gegarandeerd! 

 

 • Vol van energie
 • Sportief
 • Motiverend
 • Op weg naar de mooiste versie van jouzelf

Investeer in jezelf en begin nu

Als militair fysiotherapeut, eerst bij het KCT, later op de Lok Tonnetkazerne in ’t Harde, deed ik een gedegen kennis op van de belasting en belastbaarheid van het menselijk lichaam in verschillende fysieke en mentale omstandigheden.

Met meer dan 7 jaar klinische ervaring in het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en het Flevo Ziekenhuis in Almere heb ik ervaren dat er voor de meeste cliënten mogelijkheden tot herstel zijn, als je bereid bent dit zo te zien.

Ik bekijk de klacht altijd vanuit meerder invalshoeken en streef naar snelle duurzame resultaten. In de praticuliere praktijken waar ik heb gewerkt neem ik deze manier van werken mee.

Mijn brede invalshoek is het uitgangspunt bij elk coachingstraject. Met effectieve trainingen weet ik je kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.

De enige grens zit in je hoofd. Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin. Dan heb je de moeilijkste stap genomen.

Don’t stress, just stretch!

Elk traject is in een aantal fases opgebouwd. Elke fase heeft een ander accent. We bouwen op deze manier samen aan een gedegen ondergrond waarop je verder kunt groeien. In alle fases wisselen mentale en fysieke oefeningen elkaar af.

Mocht er onverhoopt een blessure opduiken, zal ik mijn kennis als sportfysiotherapeut aanwenden om snel weer door te kunnen.

Je bent vol energie
Je voelt je vitaal
Uitdagende trainingen
Je lijf wordt sterker

Physical Empowerment

 • Je bent vol energie
 • Je lijf wordt sterker
 • Je voelt je vitaal
 • Het is een onvergetelijke ervaring
 • Je krijgt een positieve levensinsteek
 • Elke week een fysieke en mentale training
 • Opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat
 • Korting op de vitaliteitsweek
 • Digitale ondersteuning

CONTACT

Telefonisch en via WhatsApp ben ik bereikbaar op 0612535743