Over Erik

Met effectieve Outdoor trainingen weet Erik jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.
Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin.

Met plezier presenteer ik mezelf: ik ben Erik Edelenbosch, een energieke bijna-vijftiger met een passie voor sport en gezondheid. Als gediplomeerd sportfysiotherapeut (NOC*NSF), personal trainer (Dutch HDA) en coach (ACT & Provocatief) combineer ik mijn ervaring en kennis om anderen te inspireren en te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Mijn aanpak kenmerkt zich door mijn sportieve, stimulerende en motiverende karakter, waarbij ik niet schuw ben om soms een confronterend maar altijd zorgzaam gesprek aan te gaan. Ik geloof in het potentieel van ieder individu om zijn of haar doelen te bereiken, en ik sta klaar om daarbij te helpen.

In mijn jeugd was ik vaak buiten te vinden, op mijn mountainbike of rennend door het veld. Mijn liefde voor de natuur en buitensporten groeide gestaag, met momenten van ontspanning en avontuur op mijn surfplank, waar ik helemaal zen word op het water. Tijdens mijn studie ontdekte ik de uitdaging van de triatlon, een sport die perfect past bij mijn passie voor afwisseling en doorzettingsvermogen.

Met mijn brede Sportieve outdoor achtergrond en ervaring kijk ik ernaar uit om jou te helpen jouw sportieve doelen te bereiken en een gezonde levensstijl te omarmen. Samen gaan we op weg naar een energiek en gebalanceerd leven.

Als militair fysiotherapeut kwam ik in aanraking met de survivalsport. Samen met een collega nam ik deel aan het nationale circuit van de Survival Bond, waar ik mijn passie voor uitdaging en doorzettingsvermogen verder kon ontwikkelen.

Sinds ik het jaarprogramma van 365 dagensuccesvol ben gaan volgen, heb ik talloze waardevolle inzichten gekregen die me helpen groeien op alle gebieden van het leven: werk, relaties, financiën en gezondheid. Dit programma heeft me geleid naar de weg van zelfontwikkeling en heeft me geholpen om te streven naar de beste versie van mezelf. Mijn ervaringen en geleerde lessen deel ik graag, en dit zie je terug in mijn manier van coaching.

Veerkracht

Toen ik in 2001 neerstreek in het prachtige Zeewolde, had ik net mijn opleiding fysiotherapie succesvol afgerond. Echter, in plaats van direct mijn carrière als fysiotherapeut te beginnen, besloot ik een andere weg in te slaan en mijn avontuurlijke geest te volgen.

Ik meldde me aan bij het Korps Commando Troepen (KCT), waar ik werd ondergedompeld in een wereld van uitdagingen, discipline en camaraderie. Gehuld in een groen uniform en met een rugzak op mijn rug, begon ik aan de Algemene Militaire Opleiding, gevolgd door de veeleisende Elementaire Commando Opleiding (ECO). Na vier intensieve weken nam ik echter de moeilijke beslissing om te stoppen. Achteraf realiseerde ik me dat ik destijds gewoon een duwtje in de rug nodig had om door te zetten.

Het stoppen met de opleiding markeerde het begin van een prachtige 12,5 jaar durende loopbaan als militair fysiotherapeut. Tijdens mijn tijd bij het KCT en later als Officier Specialist Geneeskundig, leerde ik de waarde kennen van kameraadschap, weerbaarheid, moed en loyaliteit. Deze kernwaarden bleken essentieel, vooral tijdens mijn uitzending naar Bosnië.

Na mijn terugkeer begon ik aan de opleiding tot sportfysiotherapeut, een logische stap gezien het veeleisende karakter van militair werk, dat vaak gelijkstaat aan topsport. Mijn motivatie was om meer te leren over het optimaliseren van lichamelijke prestaties, het behouden van gezondheid en het snel herstellen van blessures. Ik streefde ernaar om binnen gestelde tijdlijnen het herstelproces te optimaliseren, zodat onze militairen zo snel mogelijk weer inzetbaar zouden zijn.

Deze ervaringen hebben mij gevormd tot de professional die ik vandaag ben, en ik ben vastbesloten om mijn kennis en vaardigheden te blijven gebruiken om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun volledige potentieel te benutten.

Physical Empowerment

In mijn 12,5 jaar dienst bij de Koninklijke Landmacht als militair fysiotherapeut groeide mijn ‘can do’ mentaliteit gestaag. Militairen moeten snel weer inzetbaar zijn, maar wel binnen de natuurlijke grenzen van hersteltijden. Dit vergt een open mindset, waarbij we kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Altijd strevend naar de beste manieren om door te kunnen gaan, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen.

Tijdens mijn uitzendingen naar Bosnië (2x) en Afghanistan heb ik geleerd dat naast een fysieke aanpak, de mentale component van cruciaal belang is. Het is normaal om momenten van mentale uitputting te ervaren, en op die momenten is het van onschatbare waarde om een steunende hand te hebben of een luisterend oor te vinden. Het begrijpen van de problemen en behoeften van mijn cliënten is altijd de kern geweest van mijn professionele begeleiding. Deze focus op het mentale welzijn heb ik verder ontwikkeld door het volgen van verschillende coach-opleidingen door de jaren heen.

Binnen mijn benadering van klachten in de fysiopraktijk, maar vooral binnen mijn werk bij EPTC, zie ik het lichaam en de geest als een samenwerkend geheel, waarbij cognitie ook een cruciale rol speelt. Elk aspect krijgt evenveel aandacht tijdens mijn trainingen, met gegarandeerd resultaat.

 

 • Vol energie
 • Krachtig
 • Positieve mindset
 • Op weg naar de mooiste versie van jezelf

Investeer in jezelf en begin nu

Mijn brede invalshoek is het uitgangspunt bij elk coachingstraject. Met effectieve trainingen weet ik je kwaliteit van leven te verbeteren. Fysiek en mentaal gecombineerd.

De enige grens zit in je hoofd. Laat je niet beperken, investeer in jezelf en begin. Dan heb je de moeilijkste stap genomen.

Don’t stress, just stretch!

Je bent vol energie
Je voelt je vitaal
Uitdagende trainingen
Je lijf wordt sterker

Outdoor Physical Empowerment

 • Je bent vol energie
 • Je lijf wordt sterker
 • Je voelt je vitaal
 • Het is een onvergetelijke ervaring
 • Je krijgt een positieve levensinsteek
 • Elke week een fysieke en mentale training
 • Opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat
 • Korting op de vitaliteitsweek
 • Digitale ondersteuning

CONTACT

Telefonisch en via WhatsApp bereikbaar via 0612535743