Zo, het zit erop.

Weken van voorbereiding

Na weken van promotie op social media en zorgvuldige voorbereiding, was het eindelijk zover. Het vergt altijd meer dan alleen logistieke planning; het is ook een innerlijk proces van afstemming. Muziek uitzoeken die de juiste sfeer creëert, de opbouw van de ademsessie bedenken, en voelen hoe het thema van loslaten verweven kan worden in elk aspect van de dag.

De kracht van de natuur en de groep

Wat heb ik genoten van deze groep. Ze durfden het aan: met tien graden, harde wind en de herfst in de lucht vonden ze toch de rust om diep naar binnen te keren. Dat vraagt moed en vertrouwen, niet alleen in mij, maar ook in zichzelf. De natuur was deze dag een spiegel. De bladeren vielen, de wind waaide hard, en zo werden wij uitgenodigd om mee te bewegen en los te laten wat niet meer dient. Net als de bomen die hun bladeren laten gaan, mochten wij onze lasten van ons af laten vallen.

Rust versus energie

Als coach sta ik bekend om mijn positieve, energieke aanpak. Tijdens een buitendag als deze kan ik echter ook zelf vertragen. Het voelt als een voorrecht om de energie van de natuur te kunnen inzetten om anderen te begeleiden in hun proces. Wat ik zelf ervaar tijdens het begeleiden van ademwerk en meditatie, is een diepe verbinding met de groep en de omgeving. Terwijl ik de deelnemers begeleid, merk ik ook hoe ik zelf steeds verder in een staat van rust en aanwezigheid kom.

Het thema van de dag: Loslaten

Het thema ‘loslaten’ was niet zomaar gekozen. Net zoals de seizoenen veranderen, mogen wij ons ook afvragen wat we willen loslaten in ons leven. Zijn het beperkende gedachten die ons tegenhouden? Zijn het de verwachtingen van anderen of misschien zelfs de verwachtingen die we van onszelf hebben? Dit is hét moment om stil te staan bij wat ons niet langer dient. Misschien zijn het oude overtuigingen of patronen die in de loop van de tijd hun waarde hebben verloren. Loslaten is niet altijd makkelijk, maar het opent de deur naar iets nieuws.

Een nieuwe energie na afloop

Na de sessie zag ik de transformatie in de groep. Het was alsof ze hernieuwde energie hadden opgedaan. Hun ogen twinkelden, hun stappen waren lichter, en er was een voelbare shift in hun energie. De natuur werkt niet alleen tijdens de sessie, maar ook daarna, als een krachtige katalysator voor verandering. Terwijl ze het bos uitliepen, zag ik een groep mensen die klaar waren voor een nieuwe start, met ruimte voor nieuwe gedachten en mogelijkheden.

Natuur als bondgenoot

De combinatie van natuur, ademwerk en meditatie is zo krachtig omdat het ons terugbrengt naar onze essentie. In de drukte van het dagelijks leven raken we vaak het contact met onszelf kwijt. De natuur helpt ons om dat weer te herstellen. Ze oordeelt niet, ze is er gewoon, en dat nodigt ons uit om hetzelfde te doen: simpelweg te zijn.



De data van 2025 komt binnenkort op de website

project Red Fox