Waarom heb je nog niet van mij gehoord?

Ik sta niet in het lokale suffertje van Zeewolde. Ik heb geen vlaggen hangen bij mijn sportruimte. Toch ben ik al jaren werkzaam in Zeewolde. Hoe komt het dat je mij nog niet kent?

De reden is simpel: mijn werk speelt zich grotendeels af buiten het zicht. Als buitencoach werk ik niet in een traditionele sportschool of fitnessruimte. Je zult me niet snel zien in het centrum of in een etalage, en dat is precies zoals ik het wil. Mijn werk draait om de kracht van de natuur en de vrijheid van beweging in de buitenlucht. Daarom kies ik ervoor om mijn klanten mee te nemen naar plekken waar ze écht kunnen loskomen van de dagelijkse sleur en routine.

Wat is een buitencoach?

Ik ben buitencoach. Ik train mensen fysiek en mentaal in de buitenlucht. Dus weg van het centrum, zonder spiegels, gekleed op de weersomstandigheden “speel” ik samen met mijn klanten in de buitenlucht. Vaak in het bos rondom Zeewolde, soms bij de klant thuis in de tuin.

Buitencoach is niet hetzelfde als wandelcoach. Tijdens mijn intake wandel ik wel met mijn klanten. Ik zet beweging in als spiegel om gedrag helder te maken. Vaak zijn dat bootcamp-achtige oefeningen, soms is dat wandelen als dat beter bij de klant en de doelstellingen past. Wat mij onderscheidt is de integratie van fysieke training en mentale coaching in een natuurlijke omgeving.

De kracht van de natuur

De natuur biedt een unieke setting voor coaching. Het is meer dan een decor; het is een actieve deelnemer in het proces. De wisseling van seizoenen, het ruizen van de bladeren, het ploeteren door de modder of de frisse wind op je gezicht – al deze elementen dragen bij aan een dieper bewustzijn en een sterkere verbinding met jezelf. Het is een manier om even te ontsnappen aan de constante prikkels van de moderne wereld en te focussen op wat er echt toe doet.

In mijn coaching gebruik ik de natuur niet alleen als omgeving, maar als een instrument. De onvoorspelbaarheid van het weer, de variatie in terrein, en zelfs de dieren die we tegenkomen kunnen een metafoor zijn voor wat er in je leven speelt. Een uitdagende heuvel kan bijvoorbeeld symbool staan voor een obstakel dat je in je dagelijks leven ervaart. Samen verkennen we deze metaforen en werken we er fysiek en mentaal aan om ze te overwinnen.

Fysieke training met een doel

Mijn klanten komen bij mij met verschillende doelen: van het verbeteren van fysieke fitheid tot het verwerken van emotionele uitdagingen. Wat ze gemeen hebben, is de wens om verder te komen, om zichzelf uit te dagen en om een diepere verbinding met hun lichaam en geest te vinden.

In de sessies gebruik ik oefeningen die variëren van krachttraining tot uithoudingsvermogen, afhankelijk van de individuele behoeften. Maar het fysieke aspect is slechts één kant van het verhaal. Elke beweging die we maken, elke oefening die we doen, is doordrenkt met betekenis. We trainen niet alleen het lichaam, maar ook de geest. De fysieke inspanning helpt om mentale barrières te doorbreken, om los te komen van negatieve patronen en om nieuwe perspectieven te vinden.

Het mentale aspect

Als buitencoach werk ik niet alleen aan fysieke doelen, maar juist ook aan mentale weerbaarheid en groei. De buitenlucht, ver weg van de drukte en de afleidingen van alledag, helpt mijn klanten om hun gedachten te ordenen en nieuwe inzichten te krijgen. Het is vaak in deze serene omgeving dat mensen de helderheid vinden om belangrijke beslissingen te nemen of om een nieuw pad in te slaan.

Daarnaast bied ik mijn klanten de ruimte om hun eigen tempo te bepalen. De natuur dwingt je niet om te presteren, maar moedigt je aan om te reflecteren en te groeien. Dit helpt mijn klanten om zich meer op hun gemak te voelen en echt open te staan voor verandering. Het doel is niet om perfect te zijn, maar om authentiek te zijn, om te leren van elke stap die je zet, en om die lessen mee te nemen in je dagelijkse leven.

Waarom kiezen voor buitencoaching?

Je zou kunnen zeggen dat elke vorm van coaching waardevol is, en dat klopt. Maar buitencoaching biedt iets unieks: de kans om volledig op te gaan in de omgeving, om jezelf fysiek en mentaal uit te dagen in een natuurlijke setting die inspireert en versterkt. Dit maakt het makkelijker om los te komen van oude patronen en nieuwe wegen in te slaan.

Bovendien is buitencoaching een perfecte oplossing voor mensen die zich niet thuis voelen in een traditionele sportschool of coachingpraktijk. Hier is geen spiegel waarin je constant je eigen reflectie ziet, geen afleiding van anderen die bezig zijn met hun eigen training. Hier is alleen jij, de natuur, en de kans om jezelf opnieuw te ontdekken.

Klantverhalen

De impact van mijn werk wordt het best geïllustreerd door de verhalen van mijn klanten. Een van mijn klanten, bijvoorbeeld, kwam naar mij met de wens om sterker en fitter te worden na een periode van burn-out. Samen werkten we aan zowel haar fysieke kracht als haar mentale weerbaarheid. Door de combinatie van fysieke training en gesprekken in de natuur vond ze niet alleen haar energie terug, maar ontdekte ze ook een nieuw zelfvertrouwen.

Een andere klant worstelde met het vinden van een balans tussen werk en privé. De rustige omgeving van het bos, gecombineerd met gerichte oefeningen en gesprekken, hielp hem om zijn prioriteiten te herzien en om zijn leven op een meer bevredigende manier in te richten.

Conclusie

Dus, hoe komt het dat je mij nog niet kent? Misschien omdat ik ervoor kies om niet in de spotlight te staan, maar mijn werk te doen op plekken waar de natuur de leiding neemt. Maar als je op zoek bent naar een manier om niet alleen fysiek fitter te worden, maar ook mentaal sterker en weerbaarder, dan hoop ik dat je me nu beter kent.

Buitencoaching is niet zomaar een trend; het is een manier van leven, een methode om in contact te komen met jezelf en de wereld om je heen op een manier die diepgaand en transformerend is. Ik nodig je uit om deze ervaring met mij te delen, om samen de kracht van de natuur te ontdekken, en om te werken aan een sterkere, gezondere en meer vervulde versie van jezelf.



📆 kennismaken doe je met een click op de knop

🌳Ik ben Erik, Natuurlijke Kracht Ontwikkelaar. In 6 maanden word jij sterk en veerkrachtig. In de buitenlucht. Duurzame effecten en met garantie!

project Red Fox

Wil je ook jouw natuurlijke kacht weer boven laten komen? 

Of wil je meer informatie over de trajecten, gebruik dan

📆deze knop